Anna's hoeve

Project Anna's Hoeve is het tweede project in leerjaar 2. Het accent in dit project ligt op het begrip duurzame ontwikkeling. Anna's hoeve is een nieuw te ontwikkelen wijk net buiten Hilversum.

 

De opdracht:

Maak met je ontwerpteam een ontwerp voor een woonhuis met werkruimte op een locatie in de wijk Anna's Hoeve. Als bouwmethode is er gekozen voor HoutSkeletBouw, dit zal uitgewerkt worden tot D.O. niveau.

bedrijfsbezoeken

Wij zijn op bezoek gegaan bij Koenen in Nijmegen dit is een bedrijf dat is gespecialiseerd in HSB

afvalstromen

We hebben nagedacht over duurzaamheid en daar hoort recyclen ook bij. ik heb een video gemaakt over het Proces van hout.

installaties

We willen steeds zuinigere woningen bouwen, met de meest ideale omstandigheden.


ontwerp

Om een woning zo energie neutraal mogelijk te bouwen is het van belang om al in de ontwerpfase uitgangspunten mee te nemen, welke noodzakelijk zijn om je doel te bereiken.

 

bouwmethoden

Er zijn een aantal verschillende bouwmethodes die toegepast kunnen worden , wij hebben als eis gekregen dat ons gebouw met de HoutSkeletBouw methode gebouwd moet worden.

fundering

Voordat je een fundering kunt maken moet je eerst een onderzoek doen om te kijken hoe de grond er uit ziet.


constructief

Voordat je verder kunt in het proces mt er ook nagedacht worden of het allemaal wel gebouwd kan worden op de manier hoe je het getekend hebt.

D.O.

Uiteindelijk moet er een Definitief  Ontwerp gemaakt worden waar je duidelijk kan zien hoe het gebouw eruitziet en hoe het in elkaar zit.

maquette

Voor een presentatie is het mooi en extra duidelijk om een maquette te maken. Met een goede maquette is het gelijk duidelijk voor iedereen hoe het gebouw in elkaar steekt